mohulk-

Fotogalerie: Moje DŮVĚRA v Nebeskou Rodinu ,.Otce, Syna, Matku ....

Kouteček ,klidu a… Kouteček ,klidu a míru.
Místečko k… Místečko k rozímání a zamyšlení .
Každý člověk má… Každý člověk má náké své oblíbené místečko ,kkteré jej vzalo za srdce , nebo nějak významě zasáhlo do jeho života . I já mám takové Jmenuje se Turzovka  ,kdo chcete zvu vás na jeho prohlídku .
Toto místo se… Toto místo se nachází asi 15 km od města Čadca,po železnici .V krásné přírodě na moravsko, slezském pomezí v oblasti Kysuce v pohoří Javorníky. Na vysokém lesnatém kopci Živčák. V železniční stanici  Čadca, nastoupíme na Makovském nástupišti do vlaku směr Makov, po té jedeme až do Turzovky zastávky, následující stanice za Turzovkou městem .Sejdeme tedy od vlakové zastávky dolů na křižovatku ,zde se dáme do leva a hned za křižovatkou, přejdeme na druhou stranu. Po mostě přejdeme řeku Kysucu.
Otevře se před… Otevře se před námi tento pohled,vidíte 2 cesty,které dělí potůček. Obě vedou na onu horu ,ovšem nenechte se mýlit , ta na levo se zdá být prudší než ta druhá ,která vede mírněji. Ovšem je to obráceně ta na levo se po pár strmých metrech mírní ,kdežto ta druhá později ,strmě stoupá vzhůru vydáme se tedy po té v levo.
Uff, no těch… Uff, no těch prvních pár metrů,dá opravdu zabrat a když je děštivo je to ještě horší ,ale po pár dalších metrech, se to už mírní a odbočujeme do lesa.
A potom už nás… A potom už nás téměř až na samotné místo ,čeká takovýto lesní chodníček ,lemovaný stromy a různými obrázky na nich ,nemůžete zabloudit nebot ty obrázky vás vedou, nu a až prakticky pod vrcholem ,se tento chodníček napojuje na onu strmě stoupající cestu.
Nu a jsme tu … Nu a jsme tu ,vítejte na Mariánském poutním místě ,které se mi zapsalo ,nesmazatelně do srdce,jsme téměř pod vrcholem hory v nadmořské výši kolem 800m.
Je zde malá… Je zde malá kaplička a pro poutníky hezky zařízené prostranství ,kdo jednou na tato místa zavítal ,už se sem musí vždy znovu a znovu vracet ti kteří toto místo znají mi to jistě potvrdí. V poslední době na vrcholku této hory vyrostl krásný nový poutní kostel .A to z milodarů věřících za zmínku stojí že slavná EU na toto krásné místo nedala ani korunu jak se dočtete na samém vrcholu čož je velká ostuda.
Je to zázračné… Je to zázračné poutní místo s léčivými prameny
jeden z pramenů… jeden z pramenů trochu níže ,nazývající se oční pramen
utulná kaplička z… utulná kaplička z leteckého pohledu
socha P.Marie v… socha P.Marie v živitní velikosti ,vyřezaná ze dřeva ,horníkem z Hlučína ,který nikdy neuměl s řezbářským nářadím pracovat a přesto toto dokázal ,byl veden živým snem ,takto vypadala socha po jeho zhotovení , uložena u něho doma,na jednom z posledních  obrázků, je ta samá po restauraci , už vystavená ve zdejší kapličce.
takto zde vypadaly… takto zde vypadaly prameny dříve
nu pohled do doby… nu pohled do doby kdy zde ještě kaplička nestála ,oltářík vystavěný samotnými poutníky ,na pravo kříž se zahrádkou ,místo zjevení
interiér kapličky interiér kapličky
A ona socha po… A ona socha po restauraci , zde vystavená
a co že se zde… a co že se zde vlastně stalo? V den 1. června 1958 se zde lesníku M,Lašutovi ,zjevila P.Maria a to právě v místě kde je onen kříž v zahrádce, vytrysklo zde několik léčivých pramenů , keré v pevné víře dokáží vyléčit i nevyléčitelné ,událo se zde nespočet uzdravení ,ale i úkazů na slunci ap. ,známé je turzovské slunce ,metající duhové paprsky ,viditelné i daleko od hory. Jen těžko se dá popsat co se vše na tomto malém kousku země odehrálo. At už tomu kdo věří nebo ne , jisté je jedno.
Kdo na tato místa… Kdo na tato místa s dobrým srdcem zavítá ,nikdy neodejde s prázdnou, vždy zde zažije něco zajímavého překvapivého až tajemného , setká se s mnoha dobrými lidmi ,poutníky ,takže odchází ,plný dojmů a zážitků ,které obohatí jeho další život a opět jej to láká a táhne na tato místa se podívat znovu ,zde se nebe dotýká země.