mrkněte lidičky to si pochutnáme!:-((
Až 12 tun hmyzu měsíčně teď produkuje speciální farma v Jaroměřicích nad Rokytnou na Třebíčsku. Je zřejmě největší svého druhu ve střední a východní Evropě. Provoz se před nedávnem přestěhoval z menších pronajatých prostor v Popovicích do nové rozsáhlé vlastní haly přímo v Jaroměřicích.
https://www.grig.cz/znacka/sens/
https://zpravy.aktualne.cz/finance/nakupovani/prvni-retezec-v-cesku-zacina-prodavat-chleba-ze-cvrcku-po-pe/r~f92867b0522011e8bacfac1f6b220ee8/
DOBRÉ VĚDĚT.... Výrobci již mohou přidávat hmyz do všech potravin. Jsme povinni číst složení výrobků, které budou v latinském jazyce.... Zde jsou uvedeny latinské názvy:
potemník moučný = Tenebrio molitor
švábi = Blattodea
cvrček domácí = Acheta domesticus
saranče stěhovavá = Locusta migratoria
moučný červ = Alphitobius diaperinu
Chitin je tuhý vnější obal hmyzu, který poškozuje vnitřní orgány člověka a způsobuje řadu onemocnění (ATOPICKÝ DERMATITIS, RAKOVINA, LUPUS). Hmyz je rezervoárem parazitické a patogenní flóry, která infikuje lidské orgány. Zbavit se těchto parazitů z těla bude nemožné. Také: E-120-karmín (červené barvivo) je směs kešerů. E-904-SHELAC je odpadní produkt červů. Při nákupu výrobků si musíte přečíst obsah! Hmyz se nyní přidává do cukrovinek, pečiva, těstovin, pečiva a nápojů.
Navíc v hmyzích moukách jsou také antibiotika, která je nutno používat při pěstování kvant hmyzu pohromadě. Jsou tam rozemlety také výkaly kvant hmyzu.