Na vesnici, v její kráse opatřete sobě prase. Krmte šlichtou, bramborami, a jinými dobrotami, servírujte mu, co máte,
i to, co vy nepapáte, protože vám prase zbaští i to, co vy s velkou záští na talíři necháváte.
Baští páté přes deváté a pak v nedlouhém jen čase ze selátka máte prase. Prase velké jako hrom čeká pak životní zlom
– zabijačka se mu říká. a byť prase chrochtá, kvíká, stačí šupa do palice a už máte jitrnice, jelita, prejt, špek a tak.
Upřete však teď svůj zrak na maso, jež je tu k mání. Radostné to podívání. Nakrájejte, šup do mouky,
v níž nemáte míti brouky, pak do vejce šlehaného, do rohlíku strouhaného a na olej na pánvičku. Za chvíli již, za chviličku…
Řízek na světě je hned. A s řízkem je hezčí svět........dobrou chuť
„Možná, že láska spočívá v tom, že tě jemně dovedu zpátky k tobě samotnému.
Ne k tomu, kým tě chci mít, ale k tomu, kým opravdu jsi.“ - Antoine de Saint-Exupéry.............
přeji hezký den
Jaký je rozdíl mezi holičem a kadeřníkem? Přes 1000 korun.
Kadeřnice, kadeřníci, chtěli by všem jistě říci, ať se nikdo neděsí před módními účesy.
Když jsou lidé upravení, žádný zázrak vůbec není. Na stříhání, na fazónu stačí zajít do salónu!..................
Na vesnici, v její kráse opatřete sobě prase. Krmte šlichtou, bramborami, a jinými dobrotami, servírujte mu, co máte,
i to, co vy nepapáte, protože vám prase zbaští i to, co vy s velkou záští na talíři necháváte.
Baští páté přes deváté a pak v nedlouhém jen čase ze selátka máte prase. Prase velké jako hrom čeká pak životní zlom
– zabijačka se mu říká. a byť prase chrochtá, kvíká, stačí šupa do palice a už máte jitrnice, jelita, prejt, špek a tak.
Upřete však teď svůj zrak na maso, jež je tu k mání. Radostné to podívání. Nakrájejte, šup do mouky,
v níž nemáte míti brouky, pak do vejce šlehaného, do rohlíku strouhaného a na olej na pánvičku. Za chvíli již, za chviličku…
Řízek na světě je hned. A s řízkem je hezčí svět........dobrou chuť