Katra

Fotogalerie: Nezařazeno

The Gathering je… The Gathering je Nizozemská kapela. Je zvláštní tím že to byla vůbec první kapela mimo symphonic metal se zpěvačkou v čele. Vznikla už roku 1991, tedy o 5 let dříve než vznikl zhruba styl symphonic metal. Zpočátku se jednalo spíše o gothic/doom metal se spoustou pomalejší a lehčích písní. V roce 2007 odešla dlouholetá zpěvačka a kapela si našla samozřejmě náhradu a změnila styl k alternativnímu rocku. V současnosti kapela má přestávku po 25 letech hraní.
Trans-Siberian… Trans-Siberian Orchestra je Americká kapela. Od roku 1996 vydala celkem 6 studiových alb, z nichž poslední vyšlo r.2015. Alba z let 1996,1998 a 2004 se proslavily vánočním konceptem a písněmi snad po celém světě. Styl kapely je těžce zařaditelný stejně jako u kapel Haggard nebo The Gathering. Jedná se pravděpodobně o progressivní rock se symfonickými elementy.
Midnattsol byla… Midnattsol byla Německá gothic/folk metalová kapela, která od roku 2005 do roku 2011 vydala 3 alba. Hudba to byla zajímavá, ale bohužel nedostačující na to aby se kapela prosadila. Zpěvačka této kapely je mladší sestra zpěvačky Liv ze symphonic metalové kapely Leaves Eyes.
HB je Finská… HB je Finská kapela. Styl jde charakterizovat jako náboženský symphonic/gothic metal. Dvě alba (2008 a 2011) se dostaly do podvědomí více lidem. Kapela sice koncertovala, ale jen na určitých místech a ve své rodné zemi. Dále se nic nedělo v tvorbě, takže zde visí otazník.
Coronatus je… Coronatus je Německá symphonic/gothic ale spíše gothic metalová kapela. Od roku 2007 do součanosti vyšlo 6 alb. V hudbě zpívaly dvě hlavní zpěvačky.
Tacere byla Finská… Tacere byla Finská power/progressive metalová kapela s lehkými symphonic elementy. V hudbě šlo o hlas zpěvačky a zpěváka. Vyšli pouze dvě alba 2007 a 2012 a r.2014 se kapela oficiálně rozpadla.